Därför är Lindex nya kollektion så smart

När spontanköp är årets o-härligaste ord och vi hellre än något annat vill kalla oss medvetna konsumenter lanserar Lindex ett nytt stilkoncept – som checkar alla våra klimatneutrala, hållbarhetsvurmande längtboxar.

Det är inte så lätt för modekedjorna just nu. När ord som köpstopp, shoppingdetox och medveten konsument är självklara ledord för alltfler av deras kunder.

Om vi ska shoppa vill vi att det ska vara ett aktivt beslut och spontanköp inför helgen kan väl vara det otrendigaste någon kan syssla med 2019?

Lindex nya kollektion: Your Smart Wardrobe.

Därför är det så himla smart av Lindex att bygga en hel kollektion på just den känslan. Genom tre steg – ”hitta sina favoritplagg, hitta sina färger och addera speciella trendfavoriter” – menar Lindex att kunderna nu ska få bättre hjälp att bygga garderober som håller. Länge. Och genom medvetna val.

– Många använder endast en liten del av sin garderob, vilket inte är hållbart. Som en stor aktör i modebranschen vill vi ta vårt ansvar och göra vad vi kan för att ha positiv påverkan. Vi vill att alla ska ha en garderob med plagg man verkligen tycker om, som används ofta och tas hand om med omsorg. Med Your Smart Wardrobe vill vi underlätta för kunden att hitta sin personliga stil och att bygga en smart garderob. När du väl hittat din stil är det lättare att bygga en fungerande och användbar garderob, säger Pia Ekholm, design- och inköpschef på Lindex.

Smart, snyggt – och väldigt 2019.

Själv har jag mer eller mindre medvetet börjat hålla mig till vissa färger för att enkelt kunna mixa mönster och plagg, som något så när håller ihop. Vinrött och mörkblått är mina ledfärger och om ett nytt plagg ska in i garderoben bör det innehålla någon av dem – eller åtminstone passa ihop med dem, helst med båda. Men det var många månader sedan något nytt kom in överhuvudtaget, faktiskt. Mitt jobb till trots.

Hur tänker ni kring kombinationen modeintresse och att vara en medveten konsument – går det överhuvudtaget att kombinera? Är second hand enda vägen att gå eller går det att shoppa medvetet nyproducerat?

Ur Lindex nya smarta garderob.
Dela inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp