ELLE-galan 2019

Tillbaka i verkliga livet efter fredagens ELLE-gala. Jag tycker att den här filmen från ELLE.se sammanfattar festen väldigt bra. Vilken kväll! Och så många intryck att det tar några dagar att smälta, för en person vars verkliga liv ligger ganska långt från den där röda (vita) mattan.

Några av dem:

  • Kakan Hermansson som konferencier igen gjorde ett strålande jobb för att få igång den uppklädda modemassan, vars nerver överlag (tror jag?) är ganska mycket på helspänn sådär i början av kvällen.
  • Selam Fessahaye! Åh! Fick äntligen se en del av den där magiska kollektionen live, som hon visade under modeveckan och fick så mycket cred för. Wow. Klänningarna i tyll är mina favoriter, en dröm att få bära någon gång i livet.
  • Sara Danius! Kvällens vinnare, Årets bäst klädda kvinna, som – som Cia Jansson också sa – visat att mode kan vara mer än bara yta. Och ångesten när en sedan står och plockar girigt från det lyxiga buffébordet med ett rödvinsglas vinglande i en såndär tallriksring och inser att den klänningen står precis rygg i rygg och du är en snabb snubbling från spillkatastrof. Fortfarande hjärtklappning.
  • Alla fina kollegor. Jag bor så långt bort och det är så roligt att få träffa alla så här, även om det stannar vid snabba småprat en sådan här kväll. Och alla var så fina och glada. Förra året var jag själv lite speedad och nervös – kastades direkt från bebisliv till hysteriskt galamingel på ett par timmar – och i år kunde jag njuta mer, stanna upp och vara närvarande i det glamourösa kaoset utan stress eller prestationsångest.
  • Min klänning. Jag är ledsen, jag hoppade över röda mattan och har ingen bättre bild än den nedan – lovar att bli en bättre bildbloggare framöver, får skylla på ovana – men jag kände mig fin och bekväm i alla fall. Klänningen är en vadlång i spets från H&M, som jag köpte till ett bröllop förra året, och till den bar jag min farmors gamla halsband, som en spetskrage av pärlor, klackar i lack från & Other Stories och lackväska som tillhört min mormor. På ELLE-galan är det ju absolut ingen idé att försöka sticka ut eller vara on trend, när en hel modebransch är där och levererar sina absolut vassaste (ofta sponsrade) kreationer. Men vilken njutning det är att få se dem live, hantverket och materialen och kreativiteten.

Tack Cia och ELLE-redaktionen, och alla som stod bakom kulisserna och arrangerade och planerade, för en magisk galakväll!

Dela inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp