Hatten av, Björn Borg, för vinterns smartaste samarbete!

Foto: Björn Borg

Robyn + Björn Borg = RBN. Jag tänker högstadiedisco och Champion-tshirt, Fila-skor och Adidas-byxor med tydliga ränder och logga. CK One-parfym. DKNY-keps. Acqua Limone. Fruit of the loom, JC Rabbit och Levi’s. Och, förstås, en synlig trosa med Björn Borg-kant, för den riktigt kaxiga.

Loggornas guldålder och sportmodets mest glimrande era var då, under 90-talet. Och är nu, igen. Lyssna till exempel på briljanta P1 Stil-avsnittet med titeln Logomani som kom häromveckan och handlar om varför trenden med loggor är tillbaka. Så intressant!

Nu när många av 90-talets logo-favoriter bland bortglömda sportmärken har gjort comeback, flera med hjälp av stjärnor med streetcred (Rihannas Fenty x Puma och Tommy Hilfigers samarbeten med Gigi Hadid och nu även Zendaya är bara två exempel), är det så imponerande smart av Björn Borg att ta hjälp av den creddigaste av creddiga bland svenska streetstiliga stjärnor: Robyn.

Kollektionen, som kommer i februari, har hon tagit fram tillsammans med Naomi Itkes och inspirationen kommer från några av Robyns favoritplagg och produkter från Björn Borgs arkiv, från 80-talet.

– RBN reflects my love for street style and how it’s signalled in youth culture. I thought it would be cool to make gear that I can wear both running and clubbing, säger Robyn själv i pressmeddelandet.

 

Läs mer:

RBN – An exclusive capsule collection by Robyn

Min artikel om 90-talets sportmodes comeback som publicerades i CHIC nr 6 2016.

Och PS. Så synd att inte JC lyckas utnyttja en period som verkligen borde vara till deras fördel, med tanke på att alla handlade där under 90-talet, men nu är de istället nära konkurs.

Dela inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp