Indiska <3 Sellpy

Igår inleddes Indiskas samarbete med second hand-företaget Sellpy, med en shop-in-shop fylld till bredden av härliga vintagejeans.

Att framställa jeans sliter på miljön. Rejält. Vatten, kemikalier och energiåtgång har gjort att Indiska inte har jeans i sina butiker. Men nu finns en shop-in-shop med vintagejeans i butiken på Drottninggatan i Stockholm – i samarbete med second hand-företaget Sellpy (vars affärsidé är att låta kunderna fylla speciella Sellpy-påsar med gamla kläder, som företaget sedan säljer online mot provision).

Även om jeans inte finns i Indiskas sortiment i vanliga fall, så gillar deras kunder att bära jeans. Och det är den efterfrågan som Indiska nu vill bemöta, samtidigt som de uppmuntrar sina kunder att shoppa mer cirkulärt.

– Vi vet att våra kunder gärna matchar våra plagg, som exempelvis våra tunikor, med ett par snygga jeans. Vi vet också att det redan finns många snygga jeans där ute som håller en hög kvalitet och som kan få nytt liv i en ny garderob. Vi är därför oerhört glada över samarbetet med Sellpy och att vi nu tillsammans med våra kunder kan bidra till en ökad återanvändning, säger Karin Lindahl, VD på Indiska.

Shop-in-shop-butiken finns i Indiskas butik på Drottninggatan i Stockholm under hela april.

Dela inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp