Vårens bästa trend?

Ganni s/s 2019

När Stella McCartney, Christian Dior, Prada – och danska sverigefavoriten Ganni – presenterar samma lite otippade retromönster på sina vårvisningar är det inte en helt vild chansning att utnämna det till en av säsongens hetaste trender.

Min bästa look, kanske någonsin i hela livet, prickade jag in i 6:an, på disco i högstadiets fritidsgård på Ytterbyskolan. Den bästa looken någonsin bestod av detta: Mammas tunna, långärmade batikmönstrade tröja, i orange, rosa, gula och grå toner, ihop med svarta ballongbyxor med blanka svarta lodräta ränder och tighta muddar vid anklarna. Vad hade jag för skor? Minns ej. Men minns tydligt det tunna, svarta bandet jag hade knutit runt halsen. Jag. Var. Så. Cool. Och jag minns känslan fortfarande, vilket kanske säger mest om hur o-cool jag varit många gånger senare i livet och då undermedvetet önskat mig tillbaka till 1995.

Hur som helst. Batik is back.

Och jag kunde förstås inte vara gladare och ringer min mamma i detta nu för att ta reda på om Tröjan finns kvar.

Att just Ganni var en av dem som levererade batik på vårens visning – och dessutom batikteknik för att färga och bleka jeanstyg, ännu en superviktig trend i vår – gör att vi garanterat kommer se mönstret en masse på våra svenska gator från mars och framåt. Ganni är ju allas älsklingsdansk sedan några år tillbaka och svenskt mode influeras väldigt mycket av vad de sysslar med på andra sidan sundet.

Så tack Ganni, hälsar Upprymd_12-åring_83.

Läs mer:

Maria Grazia Chiuri Shares the Making of Dior’s Couture-Grade Tie-Dye Gowns

Dela inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp