Wow, Valentino!

Foto: @maisonvalentino

Valentinos coutureshow i Paris igår visade att det faktiskt finns människor i branschen som vet vad representation betyder och som använder sitt utrymme för att visa vilken skillnad den kunskapen gör.

Coutureveckorna pågår för fullt och många levererar så kallat meme-värdigt mode med statementbudskap som gjorda för instagram. Jättestora volymer, tryckta bokstäver med slagkraftiga slogans. Men när Pierpaolo Piccioli presenterade den här visningen, med de här fantastiska plaggen – och de här fantastiska modellerna – visade han att det här med representation gör skillnad. Och det är inte svårt.

Det borde förstås inte behöva uppmärksammas 2019, men när en stor designer använder sitt utrymme på det här sättet och castar en visning nästan helt utan vita modeller är det ett så viktigt steg mot att normalisera en representation som speglar verkligheten.

Selam Fessahaye använde sina vänner som modeller i sin omtalade visning på modeveckan i Stockholm i höstas och närmast chockade branschen. När jag frågade henne om det i den här intervjun var hon själv förvånad över att reaktionerna blev så starka. Hon hade ju bara valt att jobba med människor hon gillade, som var fina i hennes kläder?

Hur som helst. Bara titta på den här videon, från coutureshowen igår:


Dela inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp