En ny modeblogg – om mode?

Känns en ny modeblogg lite … 2007? Ja, kanske. Ändå är det precis det detta är. Men modebloggar som inte fokuserar på varken personlig stil eller shoppingtips finns det inte så många av i Sverige så istället för att gå omkring och sakna det tänker jag skriva en själv. En modeblogg – om mode.

Helena Skoog heter jag och är frilansjournalist. Jag skriver framför allt om mode och inredning, men gör också en del personporträtt, trendanalyser, trendguider och långa texter om fenomen och livsstil – för magasin som ELLE, ELLE Decoration, Damernas Värld, DV Mode och Daisy Beauty – och har hållit på med det i tio år nu. Just nu jobbar jag också ganska många timmar varje vecka för ELLE med textredigering, så en stor del av min tid läggs på språk och ord. Och mode.

Jag sitter i Göteborg (ett bokstavligt stenkast från Artilleriet) och älskar att följa trender och tendenser i modevärlden. Kan en älska mode och samtidigt argumentera för hållbarhet, minskad konsumtion, ökad mångfald och normkritik? Ja, jag hoppas det, men vi får väl se om jag klarar att hålla balansen. Jag är väldigt öppen för diskussioner om jag tappar den – för om det är något som behövs just nu, särskilt när det handlar om en av de största klimatbovarna, modebranschen, så är det diskussioner. Vi måste börja bolla, hitta lösningar och göra välgrundade och smarta val när vi väl väljer att shoppa.

Om du funderar över något som du vill att jag ska skriva om, eller ifrågasätter något jag berättar, eller är nyfiken på varför en viss trend är så stor just nu, eller vill veta mer om en spännande designer – FRÅGA! Och förstås, säg gärna något annars också, för jag vill ju inte hänga här ensam nu när jag äntligen har tagit språnget.

Så: VÄLKOMMEN! Det här ska bli så kul!

Dela inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp