Lekfullt och pastelligt i Kph

Elaine Hersby S/S 2020.

Modeveckan i Köpenhamn är avslutad och om vi bara ska ta till oss en trend inför nästa vår, innan vi låter oss slukas av hösten, blir det denna.

Text: Helena Skoog Foto: Copenhagen Fashion Week

Det är höst! Nystart! Och här innebär det att bloggen vaknar till liv så smått igen och jag med den. Det har förstås hänt massor i modevärlden under sommaren, men jag börjar här och nu. Eller ett halvår framåt i tiden? Köpenhamns modevecka med visningar av vårens kollektioner avslutades i fredags och eftersom Stockholms dito ligger på is är det väl litegrann vår modevecka också? Med kända gäster som Rodebjer, Hope och Lindeberg bland visningsmärkena.

Baum und Pferdgarten S/S 2020.

Hur som helst. Mitt första, största intryck är att lika mycket som hösten känns välordnad, skräddad och färgstark – lika mycket tycks våren 2020, enligt danska designer, bli pastellig, drömsk och fluffig. Med lekfulla visningar som ofta gick utanför den klassiska ramen, med dansande, glada modeller som gjorde allt utom att gå på en spikrak, klassisk catwalk. Passande sätt att gå in i nya tjugotalet, visst?

Cecilie Bahnsen S/S 2020.

Hur mycket älskar en för övrigt just det, att gå in i ett nytt tjugotal? Det låter så hoppfullt, som fest och klänningar och champagne och cigarettmunstycken och dramatiska känsloyttringar?

Designers Remix S/S 2020.

Men ja, pasteller: lavendel, ljus lime, sockervaddsrosa, ljusaste himmelsblå. Och till det luftiga material som tyll och spets och fjäderlätta, tunna tyger.

Ganni S/S 2020.

Trots att jag nu mest ser fram emot färgglada kavajer, murriga 70-talspolotröjor och höga, vida byxor känns det ändå fint att det här ljusa, optimistiska och lätta väntar runt hörnet efter vintern?

Stine Goya S/S 2020.


Dela inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp