Alla talar om … Selam Fessahaye

Selam Fessahaye S/S 2019. Foto: Mathias Nordgren, Studio Bon

Selam Fessahaye är designer, kostymör och stylist till en rad coola stjärnor som Seinabo Sey, Sabina Mdumba och Tove Styrke, för att nämna några. Och modevärlden blev fullständigt golvad av hennes debutvisning på Stockholms modevecka i augusti.

Vem? Selam Ghirmay Fessahaye, designer, kostymör och stylist.

Varför?  Sedan debutvisningen på modeveckan har framför allt hennes dramatiska tyllklänningar synts lite överallt – i modereportage och på kändiskroppar. I slutet av oktober vann hon Guldknappens Knappnål-pris, som Damernas Värld delar ut till lovande framtidsdesigner.

Och mer? Hennes design hyllas av en helt enig modepress, som tycktes oförberedd på succén trots att Fessahaye designat egna kläder länge, till många av sina kunder. Något som också närmast chockade publiken på Grand Hotel i augusti var att hon hade castat en visning med nästan bara icke-vita modeller – och det, hösten 2018, var något som skilde hennes catwalk rejält från övriga designers.

Läs mer: Jag intervjuade Selam Fessahaye för Damernas Värld när hon hade fått veta att hon vunnit Knappnålen och intervjun finns publicerad här (och i tidningen förstås). Då sa hon bland annat: ”Jag tror att jag behövde sätta mig själv i ett sammanhang där jag kunde jobba helt fritt. Jag behövde knyta ihop min estetik och mitt uttryck för mig själv. Jag har gjort kläder jättelänge och skissat på en massa kollektioner, men jag har aldrig hunnit klart. När jag hade bestämt mig för att visa på modeveckan och fått en tid och ett datum kunde jag inte dra mig ur. Jag behövde det för att faktiskt göra det.”

Se mer: I SVT Plays serie Selams stil får tittaren följa Selam Fessahaye både i hennes arbete som stylist och i hennes vardag, då flera av kunderna också är hennes närmsta vänner. Alla som vill vara med och hänga i det kompisgänget räcker upp en hand!

Följ: @zelamfezzahaye

Foto: Mathias Nordgren, Studio Bon
Foto: Mathias Nordgren, Studio Bon
Dela inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp