Fredagslistan v 13

Ny vinjett! Som jag skamlöst snor från inredningsbloggarna, som ofta sammanfattar veckans nyheter på fredagar. Sånt bra koncept, men hos mig handlar det förstås om modenytt i veckan som gått.

Foto: Gina Tricot
  • Gina Tricot ska spara 200 miljoner och tvingas både stänga butiker och dra ner på personaltimmarna. 30 personer varslas om uppsägning. Nyheten kom mindre än en vecka efter att KappAhl berättade att de måste stänga 20 butiker och spara 100 miljoner. Det är tufft att vara klassisk butikskedja just nu, helt klart.
Foto: Gina Tricot
Foto: Scorett
  • Scorettgruppen öppnar skomakeri i Håkanssons butik i Varberg för ”reparation, uppfräschning, samt kommunikation kring vikten av lämplig skovård”. Smart! Tror att vi kommer få se många fler varianter av detta koncept och liknande framöver, för att locka köpare till butik i framtiden.
  • Kjolar för män har varit en riktig snackis i veckan, efter Tokyos modevecka där många sportade trenden. Något för sommarsverige?
Foto: Accent/Venue Retail Group
Supermodellen Adut Akech på Marc Jacobs höstvisning.
  • The Fashion Spot släppte sin Diversity report från höstmodeveckorna i Paris, Milano, London och New York. Det kommer ett eget inlägg om detta, men sammanfattningsvis kan man säga att det gick framåt när det gäller mångfald av modeller med olika hudfärg och ålder, men bakåt för representation av transpersoner och modeller med annan kroppsstorlek än smal.
Dela inlägget:

Ett svar på “Fredagslistan v 13

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp