Vårens (och höstens) it-ärm

Stine Goya f/w 2019. Foto: Copenhagenfashionweek.com

Snart kommer du också gräva i gamla lådor på vinden och bläddra på second hand-galjar efter den här ärmen, så lika bra att starta nu. Varför? För att varenda designer i Skandinavien redan har gjort det.

Första trendspaningen för hösten 2019 (förlåt, vårljuset sipprar in på mitt kontor idag och det är HÄRLIGT, älskar vår, lovar, läs vidare), ingår också i vårens  silhuett och är därför extra lockande att kika på redan nu: Puffärmen.

Ganni och By Malene Birger f/w 2019. Foto: Copenhagenfashionweek.com

80-talet kommer tillbaka på bred front, Mimmi Pigg har blivit stilförebild (skriver mer om det i min trendspaning inför våren i Daisy Beautys nästa nummer) och en mer voluminös silhuett överlag är på frammarsch. Vilket betyder att fluffiga, puffiga ärmar entrar modebilden på flera fronter samtidigt, med start i vår, för att sedan hänga kvar åtminstone nästa höst och vinter.

Cecilie Bahnsen f/w 2019. Foto: Frederik Valdemar Kjeldgaard/Copenhagenfashionweek.com

På bilderna från Stockholms och Köpenhamns nyss avslutade modeveckor för höstens kollektioner är trenden tydlig. Cecilie Bahnsen, By Malene Birger, Ganni, Rodebjer, Stine Goya, House of Dagmar, Stylein – alla hade puffiga ärmar i sina höstkollektioner. Och på vårvisningarna signerade Balmain, Celine, Burberry, Gucci (och många fler stora internationella modehus) står ärmen verkligen i fokus. Jätteärmar, mjuka stora bollärmar och croissant-formade varianter strösslade många av vårens catwalks och det är nog ingen vild gissning att även de internationella modeveckorna inför hösten – som precis börjat i New York– kommer puffa oss (pun intended) i samma riktning.

Rodebjer och Stylein f/w 2019. Foto: Copenhagenfashionweek.com och Fashionweek.se
Dela inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp